Przedświąteczne spotkanie „Oleskiego Koszyka”
13.12.2023
Zbliżające się święta Bożego Narodzenia były okazją do spotkania członków oraz przyjaciół Stowarzyszenia Klaster Dobrej Żywności „Oleski Koszyk”, które odbyło się w poniedziałek, 11 grudnia, w „Tawernie Pod Kotwicą” w Kadłubie Wolnym.
W spotkaniu uczestniczyli zaproszeni goście: Stanisław Belka - Wicestarosta, Dariusz Mazurczak - zastępca dyrektora Opolskiego Centrum Rozwoju Gospodarki w Opolu, Roland Kulig, Przemysław Burtny i Magdalena Możdżeń z OCRG w Opolu oraz przedstawiciele samorządów, członków wspierających Stowarzyszenie: Burmistrz Olesna Sylwester Lewicki, Burmistrz Gorzowa Śląskiego Rafał Kotarski, Wójt Gminy Rudniki Grzegorz Domański i Wójt Gminy Zębowice Waldemar Czaja.
Podczas poniedziałkowego spotkania wręczone zostały certyfikaty dla nowych produktów przyjętych do „Oleskiego Koszyka”. Certyfikaty otrzymały: Świąteczne Pierniki Kompozycji firmy Komopozycja Kubosz Dawid oraz sery Mozzarella Jullien, Ricotta i Mozzarella Rosalinda produkowane przez firmę La Fattoria Italiana di Olesno.
Przedświąteczne spotkanie było także okazją do wręczenia Norbertowi Hoberowi aktu nadania tytułu Członka Honorowego Stowarzyszenia Klaster Dobrej Żywności „Oleski Koszyk”. Norbert Hober był jednym z inicjatorów utworzenia Stowarzyszenia i przez lata angażował się w działania promujące markę „Oleski Koszyk”, jak również w inne przedsięwzięcia realizowane przez Klaster.
Prezes Zarządu Krystyna Preś podziękowała członkom i przyjaciołom „Oleskiego Koszyka” za całoroczną współpracę oraz złożyła wszystkim życzenia świąteczne i noworoczne.
Aktualnie do Klastra Dobrej Żywności „Oleski Koszyk” należą firmy:
Aktualnie do Klastra Dobrej Żywności „Oleski Koszyk” należą firmy:
- Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Oleśnie,
- Gospodarstwo Pszczelarskie „Gucio”,
- Piekarnia Jan Kuzaj,
- Piekarnia u Marcina,
- PPHU Godyla sp.j.
- Młyn Dalachów Grażyna i Stefan Kurczakowscy,
- Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” w Praszce,
- PPHU Gospodarstwo Pasieczne „Maja” Andrzej Krzak,
- Wytwórnia Barszczu Roman Pinkosz,
- Gospodarstwo agroturystyczne „Tawerna Pod Kotwicą”,
- Producent Salami PAMAS sp. z o.o., sp. k. Zakład Przetwórstwa Mięsnego,
- Ewa Godyla Przedsiębiorstwo Wielobranżowe „Ewa”,
- Gościniec Sternalice,
- Dolina Stobrawy sp. z o.o.,
- Hotel Alexandra E. Sklorz i córki Spółka Jawna,
- Restauracja Studzienka Natalia Zalwert,
- Hotel Olesno Gabriela Wiendlocha,
- PHUP „PAMAT” s.c. Ewa i Mirosław Wąsińscy,
- Restauracja „Zapiecek” Ewa Wączek,
- JAKUB RESPONDEK – Mięso wysokiej jakości – Masarnia Jamy,
- Wamet com Andrzej Wiendlocha,
- Kompozycja Kubosz Dawid,
- La Fattoria Italiana di Olesno.
Zdjęcia (20)
Pokaż zdjęcie 1 z galerii.
Pokaż zdjęcie 2 z galerii.
Pokaż zdjęcie 3 z galerii.
Pokaż zdjęcie 4 z galerii.
Pokaż zdjęcie 5 z galerii.
Pokaż zdjęcie 6 z galerii.
Pokaż zdjęcie 7 z galerii.
Pokaż zdjęcie 8 z galerii.
Pokaż zdjęcie 9 z galerii.
Pokaż zdjęcie 10 z galerii.
Pokaż zdjęcie 11 z galerii.
Pokaż zdjęcie 12 z galerii.
Pokaż zdjęcie 13 z galerii.
Pokaż zdjęcie 14 z galerii.
Pokaż zdjęcie 15 z galerii.
Pokaż zdjęcie 16 z galerii.
Pokaż zdjęcie 17 z galerii.
Pokaż zdjęcie 18 z galerii.
Pokaż zdjęcie 19 z galerii.
Pokaż zdjęcie 20 z galerii.