W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Państwowy Instytut Badawczy zaprasza na "Dzień otwartych drzwi"

Grafika przedstawia logo Instytutu Ogrodnictwa, które składa się z niebieskiego napisu "InHort", poniżej znajduje się napis "Instytut ogrodnictwa". Na prawo cztery kolorowe kwadraty. W tle znajdują się pocięte w plastry warzywa.

DZIEŃ OTWARTYCH DRZWI
Instytutu Ogrodnictwa − Państwowego Instytutu Badawczego
"Innowacyjne technologie przechowywania i przetwarzania owoców i warzyw"
Skierniewice, 30 czerwca 2023 r., godzina 10:00

Miejsce:

Laboratorium Fizjologii Pozbiorczej Produktów Ogrodniczych
budynek Chłodni Doświadczalnej IO-PIB
ul. Pomologiczna 13 A, 96-100 Skierniewice, 51°57’40.7”N; 20°09’02.4”E

Program:

godzina 9:30 – 10:00 - Rejestracja uczestników i zapisy na wizytę w grupach zorganizowanych w Laboratorium Fizjologii Pozbiorczej Produktów Ogrodniczych (LFPPO) oraz w Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych (CPPO)
godzina 10:00 – 10:10 - Powitanie gości − prof. dr hab. Dorota Konopacka, dyrektor IO-PIB
godzina 10:10 – 10:20 - Informacja o Projekcie LFPPO − dr inż. Krzysztof P. Rutkowski
godzina 10:20 – 10:40 - Innowacyjne technologie przechowywania owoców − szanse i zagrożenia − dr inż. Krzysztof P. Rutkowski
godzina 10:40 – 11:00 - Nowoczesne technologie przechowywania warzyw − dr inż. Maria Grzegorzewska
godzina 11:00 – 11:20 - Zagadnienia techniczne w przechowalnictwie produktów ogrodniczych − dr inż. Zbigniew B. Jóźwiak
godzina 11:20 – 11:40 - Aktualne wyzwania dla przetwórstwa owoców i warzyw − dr hab. inż. Monika Mieszczakowska-Frąc, prof. IO
godzina 11:40 – 12:00 - Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych (CPPO) – wsparcie dla nauki oraz małego, średniego i dużego przetwórstwa − inż. Sebastian Siarkowski
godzina 12:00 – 12:30 - Przerwa kawowa
godzina 12:30 – 14:00 - Zwiedzanie LFPPO oraz CPPO – konsultacje z pracownikami

{"register":{"columns":[]}}