W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Kurs blended learning "Zmniejszanie marnowania żywności: od świadomości do działań"

Kurs blended learning "Zmniejszanie marnowania żywności: od świadomości do działań"
2023-11-13 15:00
 18:00

Świętokrzyskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Kielcach, Kielce ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 42 dodatkowo 2 godz. zajęć online
  • KIEDY

    13 listopada 2023 (poniedziałek)

    godz. 15:00 - 18:00

    DODAJ DO KALENDARZA
  • GDZIE

    Świętokrzyskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli w Kielcach

    Kielce ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 42

    dodatkowo 2 godz. zajęć online

Marnowanie żywności jest poważnym problemem zarówno z perspektywy ekonomicznej, jak i ekologicznej, i wymaga wspólnych działań na różnych poziomach społeczeństwa. Szkolenie "Zmniejszanie marnowania żywności" ma na celu zwiększenie świadomości uczestników na temat problemu marnowania żywności i zapoznanie ich z praktycznymi strategiami, które pomogą zmniejszyć ilość żywności wyrzucanej do kosza.

Tematyka szkolenia

  1. Rozumienie problemu marnowania żywności.
  2. Źródła marnowania żywności.
  3. Wpływ marnowania żywności.
  4. Strategie redukcji marnowania żywności.
  5. Wykorzystywanie żywności w całości: Uczestnicy nauczą się, jak kreatywnie wykorzystywać całe produkty spożywcze, łącznie z łodygami, skórkami i innymi częściami, które często są marnowane.
  6. Edukacja i świadomości.

Grupa docelowa

Nauczyciele zainteresowani tematyką szkolenia

Liczba godzin

4 godz. (online), 2 godz. (e-learning)

Rejestracja

Link do systemu obsługi szkoleń będzie aktywny na przełomie sierpnia i września.

{"register":{"columns":[]}}