W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Promocja zesonowych owoców i warzyw w klasach 1-3

Dzieci z 3 a przygotowały dyniowe przysmaki.Na zdjęciu widać dyniowe bułeczki ,konfitury ,deserki ,ciasto dyniowe, a nawet frytki.Zdrowe dyniowe przysmaki powedrowaly do dzieciecych buzi w rytm piosenki"Dynia jak bania".

W ramach realizacji innowacji pedagogicznej „Jak ugryźć zdrowe jedzenie?”  dnia 29 listopada uczniowie z klas 1-3 wraz z rodzicami i wychowawcami przygotowywali zdrowe przekąski z sezonowych owoców i warzyw, które wylosowały.

Klasy: 1a- gruszkę,  1b- jabłko,  2a-śliwkę, 2b- marchewkę, 3a- dynię, a 3b- ziemniaka.

Było pięknie, uroczyscie, elegancko i smakowicie...Tyle przysmaków. Dzieci próbowały przygotowanych potraw i ciast. W każdej klasie odbyła się wspaniała uczta.

      Monika Kołodziejczyk

 

{"register":{"columns":[]}}