Nowy ogólnopolski kanał sprzedaży żywności
09.05.2022
Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej, powstała w lipcu 2020 roku w celu ochrony gastronomii w czasie pandemii, realizuje niekomercyjny projekt Foodbuy.
Jest to działanie społeczno-gospodarcze skierowane do producentów - w tym m.in. rolników, grup producenckich, przetwórców, a z drugiej strony do klientów, którymi mogą być np. restauracje, hotele i firmy cateringowe.
Proces zakupów odbywa się całkowicie on – line. Kupujący wybiera najkorzystniejsze oferty, produkty, dostawców, a także region z którego chce kupić produkty.
System logistyczny foodbuy pozwala kupować w najdalszych zakątkach Polski bez wpływu na koszt dostawy i jej termin. Handel na platformie jest wolny i pozbawiony barier cenowych, organizacyjnych, terytorialnych.
FoodBuy nie pobiera marży ani prowizji. Kupujący płaci bezpośrednio sprzedającemu.