Uczniowie ZSS w programie ,,Żółty Talerz"
27.05.2022
Dzięki udziałowi w kolejnej edycji programu ,,Żółty Talerz", uczniowie Zespołu Szkół Specjalnych pojechali do Warszawy na warsztaty edukacyjno-kulinarne. Pod kierunkiem pań z Pracowni Efektu Domina przygotowali pyszne danie z makaronem, indykiem i brokułem oraz deser bonoffee czyli bananowy.
Uczestnicy wykazali się umiejętnością radzenia sobie z przydzielonymi zadaniami, samodzielnością i zaangażowaniem w przygotowanie posiłku.
Żółty Talerz to program wsparcia systemu żywienia dzieci stworzony przez Kulczyk Foundation poprzez działanie tam, gdzie konkretne dziecko siada do posiłku: w stołówce, w świetlicy, czy też w domu rodzinnym. Program realizowany jest przy współudziale największych polskich organizacji pozarządowych, a także placówek szkolnych i przedszkolnych.