W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Uczniowie Ekonomika uczą się zawodu we Włoszech

06.07.2022

Uczniowie Ekonomika uczą się zawodu we Włoszech

Nasi uczniowie z popularnego „Ekonomika”  odbywają  praktyki zawodowe w  Rimini we Włoszech. Ekonomiści, spedytorzy, hotelarze i gastronomowie zdobywają doświadczenia w swoich zawodach we włoskich firmach. W wolnym czasie relaksowali się w nadmorskim kurorcie, na plaży nad Adriatykiem, zwiedzili magiczną Wenecję i San Marino.

Hotelarze


Gabrysia i Ania z 3b zdobywają w Rimini doświadczenie w zawodzie technik hotelarstwa. Pracują w hotelu „New Jolie” ucząc się od dobrze wyszkolonych pracowników hotelu jak przygotować jednostkę mieszkalną w zależności od rodzaju i oczekiwań gościa. Przy okazji rozwijają swoje umiejętności językowe i zdobywają pewność siebie w wykonywanym zawodzie.

hotelarzhotelarz

Ekonomiści


Uczennice klasy 3A kształcące się w zawodzie technik ekonomista odbywają  staż w dwóch hotelach: „Dolce Vita” i „Fantasy” w Rimini. Podczas praktyk mają  możliwość  zobaczenia, jak wygląda praca w recepcji oraz system dokumentacji biurowej. Zapoznały się z zasadami selekcjonowania i podsumowywania faktur danego hotelu. Całe praktyki są doskonałą przygodą, dzięki nim mogą poznać lepiej kulturę Włoch, podszkolić język i spędzić miło czas.

ekonomiściekonomiści

Spedytorzy


Spedytorzy - Paulina i Maciek - na praktyce we włoskiej firmie „Polaris" mają pełne ręce roboty: zabezpieczają towar, rozkładają na półki, sprawdzają kompletność i stan dostaw towarów, uczestniczą w przyjmowaniu towarów.

spedytorspedytor

Gastronomowie


Uczennice kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych odbywają swoje praktyki w restauracjach „La Cappa” oraz „Diana”. Zajmują się tam obróbką wstępną owoców morza, zdobywają nowe doświadczenia, przy okazji próbując nowych smaków i tradycyjnych dań kuchni włoskiej.

gastronomowiegastronomowie

Uczniowie „Ekonomika” odbywają zagraniczne staże zawodowe we Włoszech w ramach akredytacji Programu Erasmus+. We wrześniu kolejna grupa uczniów wyjedzie na zagraniczne praktyki, tym razem do Portugalii. Wiosną 2023 roku kolejna grupa młodzieży wyruszy za granicę, by tam zdobywać nowe umiejętności i doświadczenia, nie tylko zawodowe.

Zdjęcia (1)

{"register":{"columns":[]}}