W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Smak ekologicznej żywności

31.03.2022

Smak ekologicznej żywności
Tytuł/nazwa konkursu Smak ekologicznej żywności
Rodzaj konkursu z nagrodami Konkursy ekologiczne
Grupa docelowa uczniowie z dwóch grup wiekowych, tj. klas IV–VI oraz klas VII–VIII szkół podstawowych
Rok 2022
Edycja 19 
Data zakończenia naboru w konkursie 2022-04-29
Departament Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich
Dane kontaktowe (22) 59 79 116

Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe do udziału w XIX edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”.

Formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy uczniów dotyczącej rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej. 

Konkurs ma celu: 

  • pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności,
  • podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego,
  • kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży,
  • wymiana doświadczeń między placówkami oświatowymi, integracja uczniów.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 29 kwietnia 2022 r.

Regulamin konkursu, oświadczenie oraz formularz zgłoszeniowy stanowią załączniki do uchwały nr 353/305/22 Zarządu Województwa Mazowieckiego.

Informacje dodatkowe można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. (+22) 59 79 116.

Info: Samorząd Województwa Mazowieckiego

Materiały

regulamin​_formularz​_oswiadczenie​_smak​_ekologicznej​_zywnosci​_2022
regulamin​_formularz​_oswiadczenie​_smak​_ekologicznej​_zywnosci​_2022.docx 0.04MB
{"register":{"columns":[]}}