Smak ekologicznej żywności
31.03.2022
Tytuł/nazwa konkursu | Smak ekologicznej żywności |
---|---|
Rodzaj konkursu z nagrodami | Konkursy ekologiczne |
Grupa docelowa | uczniowie z dwóch grup wiekowych, tj. klas IV–VI oraz klas VII–VIII szkół podstawowych |
Rok | 2022 |
Edycja | 19 |
Data zakończenia naboru w konkursie | 2022-04-29 |
Departament | Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich |
Dane kontaktowe | (22) 59 79 116 |
Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe do udziału w XIX edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”.
Formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy uczniów dotyczącej rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej.
Konkurs ma celu:
- pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności,
- podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego,
- kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży,
- wymiana doświadczeń między placówkami oświatowymi, integracja uczniów.
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 29 kwietnia 2022 r.
Regulamin konkursu, oświadczenie oraz formularz zgłoszeniowy stanowią załączniki do uchwały nr 353/305/22 Zarządu Województwa Mazowieckiego.
Informacje dodatkowe można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. (+22) 59 79 116.
Info: Samorząd Województwa Mazowieckiego
Materiały
regulamin_formularz_oswiadczenie_smak_ekologicznej_zywnosci_2022regulamin_formularz_oswiadczenie_smak_ekologicznej_zywnosci_2022.docx 0.04MB