W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Efekty Programu 2017

Efekty Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa

Gminny Ośrodek Pomocny Społecznej w Wieniawie informuje o efektach, które udało się osiągnąc w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017.  

PODPROGRAM 2017 – efekty

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wieniawie z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  sierpień 2017 – czerwiec 2018.

1. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);  skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane), mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający), mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju), cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),  tłuszcze (olej rzepakowy), dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 190 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 9,7299 ton żywności;

- 950 paczek żywnościowych;

- posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2017 dla 190 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne –  1 spotkanie dla 21 uczestników

• Żywieniowe –  1 spotkanie dla 21 uczestników

• Kulinarne –  1 spotkanie dla 21 uczestników

• Niemarnowanie żywności –  1 spotkanie dla 21 uczestników

{"register":{"columns":[]}}