W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Kulinarne podróże 1b. „Jajko w roli głównej”.

15.04.2024

Jajko w roli głównej

Kierunkiem kolejnej podróży kulinarnej  w 1b  zostało  jajko.  Pierwszaki  poznały walory odżywcze i zdrowotne jajek oraz ich rodzaje.  Po części teoretycznej rozpoczęły oglądanie, próbowanie oraz smakowanie jajek z różnymi dodatkami i przyprawami.  Następnie  same wykonały pastę jajeczną , którą oprócz podjadania, wykorzystały do wykonania pysznych, kolorowych jajecznych stworzonek. 

Pierwszoklasiści niestrudzenie rozwijają swoje talenty kulinarne i szykują się już na kolejną podróż.

Ilona Bojar

Zdjęcia (15)

{"register":{"columns":[]}}