Kulinarne podróże 1b. „Jajko w roli głównej”.
15.04.2024
Kierunkiem kolejnej podróży kulinarnej w 1b zostało jajko. Pierwszaki poznały walory odżywcze i zdrowotne jajek oraz ich rodzaje. Po części teoretycznej rozpoczęły oglądanie, próbowanie oraz smakowanie jajek z różnymi dodatkami i przyprawami. Następnie same wykonały pastę jajeczną , którą oprócz podjadania, wykorzystały do wykonania pysznych, kolorowych jajecznych stworzonek.
Pierwszoklasiści niestrudzenie rozwijają swoje talenty kulinarne i szykują się już na kolejną podróż.
Ilona Bojar
Zdjęcia (15)
Pokaż zdjęcie 1 z galerii.
Pokaż zdjęcie 2 z galerii.
Pokaż zdjęcie 3 z galerii.
Pokaż zdjęcie 4 z galerii.
Pokaż zdjęcie 5 z galerii.
Pokaż zdjęcie 6 z galerii.
Pokaż zdjęcie 7 z galerii.
Pokaż zdjęcie 8 z galerii.
Pokaż zdjęcie 9 z galerii.
Pokaż zdjęcie 10 z galerii.
Pokaż zdjęcie 11 z galerii.
Pokaż zdjęcie 12 z galerii.
Pokaż zdjęcie 13 z galerii.
Pokaż zdjęcie 14 z galerii.
Pokaż zdjęcie 15 z galerii.