W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.

Stołówka szkolna

Zdjęcie ze stołówki

JADŁOSPIS

 
DATA OBIAD ALERGENY

02.10.2023 poniedziałek Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami
Potrawka drobiowa z makaronem, kompot
Zupa-1,9,10
Potrawka-1,3,7

03.10.2023 wtorek Krupnik z ryżu
Zrazy wieprzowe zawijane, marchew z jabłkiem, ziemniaki,  kompot    Zupa-1,9
Zrazy-1,10

04.10.2023 środa Pomidorowa z makaronem
Kotlet drobiowy zapiekany z pieczarkami i serem, surówka z białej kapusty z koprem, ziemniaki, kompot    Zupa-1,3,7,9
Kotlet-1,3,7

05.10.2023 czwartek Kalafiorowa z ziemniakami
Befsztyk z cebulką, warzywa gotowane, ziemniaki, kompot    Zupa-1,7,9
Befsztyk-1,3

06.10.2023 piątek Zupa cygańska
Leniwe pierogi, herbata    Zupa-1,9,10
Leniwe-1,3,7

09.10.2023 poniedziałek Pieczarkowa z makaronem
Koperty drobiowe z żółtym serem i szynką, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot    Zupa-1,3,7,9
Koperty-1,3,7,10

10.10.2023 wtorek Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami
Zrazy po nelsońsku, kasza, sałatka z ogórka kwaszonego, kompot    Zupa-1,9
Zrazy-1,3
Kasza-1

11.10.2023 środa Brokułowa z makaronem
Gyros drobiowy, surówka wielowarzywna, ziemniaki pieczone, kompot    Zupa-1,3,7,9
Surówka-9

12.10.2023 czwartek Ogórkowa z ziemniakami
Strogonow z ryżem, kompot    Zupa-1,7,9
Strogonow-1

13.10.2023 piątek Żurek z ziemniakami
Kotlet rybny, surówka z białej kapusty, ziemniaki, woda z cytryną    Zupa-1,7,9,10
Kotlet-1,3,4

16.10.2023 poniedziałek Krupnik z kaszy z ziemniakami
Udziec drobiowy duszony w sosie koperkowym, warzywa gotowane, ziemniaki, kompot
Zupa-1,7,9
Udziec-1,7

17.10.2023 wtorek Jarzynowa
Pizza z sosem pomidorowym i czosnkowym, kompot
Zupa-1,7,9
Pizza-1,3,7,10

18.10.2023 środa Pomidorowa z ryżem
Pulpety w sosie musztardowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot
Zupa-1,7,9
Pulpety-1,3,7

19.10.2023 czwartek Rosół z makaronem
Golonka lub kotlet drobiowy smażony, kapusta gotowana, ziemniaki, kompot    Zupa-1,3,9
Kotlet-1,3
Kapusta-1,10

20.10.2023 piątek Grochowa z ziemniakami
Śledź w śmietanie, ziemniaki lub naleśniki z dżemem i serem, herbata    Zupa-9,10
Śledź-4,7
Naleśniki-1,3,7

23.10.2023 poniedziałek Pieczarkowa z makaronem
Pieczeń drobiowa w sosie koperkowym, bukiet warzyw gotowanych, ziemniaki, kompot    Zupa-1,3,7,9
Pieczeń-1,7

24.10.2023 wtorek Koperkowa z ziemniakami
Kotlet mielony, buraczki, ziemniaki, kompot    Zupa-1,7,9
Kotlet-1,3

25.10.2023 środa Czerwony barszczyk z makaronem
Udko pieczone, surówka z pekińskiej kapusty, ziemniaki, kompot    Zupa-1,3,7,9

26.10.2023 czwartek Fasolowa z ziemniakami
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot    Zupa-1,9,10
Gołąbki-1,3,7

27.10.2023 piątek Zupa meksykańska
Kopytka, kapusta gotowana, kompot    Zupa-1,9
Kopytka-1,3
Kapusta-1,10

30.10.2023 poniedziałek Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
Stek drobiowy, sos pieczarkowy, ryż, surówka kolorowa, kompot    Zupa-1,3,7,9
Stek-1,3
Sos-1,7
ryż-1

31.10.2023 wtorek Krupnik z ryżu
Wieprzowina w sosie, marchew z jabłkiem, ziemniaki, kompot    Zupa-1,9
Wieprzowina-1


W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

{"register":{"columns":[]}}