W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

XXIV Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności - etap okręgowy

Połączone loga Olimpiady wiedzy o żywności i Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych

             25. listopada rozegrany został etap okręgowy Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Blisko 400-u uczniów z całej Polski, którzy po etapie szkolnym zostali dopuszczeni do kolejnych rozgrywek Olimpiady, rozwiązywali w nim test wiedzy zawodowej obejmujący zagadnienia z zakresu produkcji i kontroli jakości wyrobów spożywczych a także podstaw ekonomii i przedsiębiorczości.

            Z tym wymagającym zadaniem dobrze poradziło sobie zaledwie 112 uczestników z 41 szkół. Zgodnie z opublikowaną ostatnio decyzją Komitetu Głównego, zostali oni zakwalifikowani do centralnego – ogólnopolskiego już etapu Olimpiady.

W tej grupie są też reprezentantki naszej szkoły kształcące się w zawodzie technik technologii żywności – Martyna Bartuś z klasy 4 Gts i Magdalena Magiera z klasy 4 Pts.

Serdecznie gratulujemy wszystkim naszym reprezentantom uzyskanych wyników, a Martynie i Magdzie życzymy równie udanego startu podczas marcowych rozgrywek ogólnopolskiego etapu Olimpiady.

{"register":{"columns":[]}}