XXIV Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności - etap okręgowy
25. listopada rozegrany został etap okręgowy Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Blisko 400-u uczniów z całej Polski, którzy po etapie szkolnym zostali dopuszczeni do kolejnych rozgrywek Olimpiady, rozwiązywali w nim test wiedzy zawodowej obejmujący zagadnienia z zakresu produkcji i kontroli jakości wyrobów spożywczych a także podstaw ekonomii i przedsiębiorczości.
Z tym wymagającym zadaniem dobrze poradziło sobie zaledwie 112 uczestników z 41 szkół. Zgodnie z opublikowaną ostatnio decyzją Komitetu Głównego, zostali oni zakwalifikowani do centralnego – ogólnopolskiego już etapu Olimpiady.
W tej grupie są też reprezentantki naszej szkoły kształcące się w zawodzie technik technologii żywności – Martyna Bartuś z klasy 4 Gts i Magdalena Magiera z klasy 4 Pts.
Serdecznie gratulujemy wszystkim naszym reprezentantom uzyskanych wyników, a Martynie i Magdzie życzymy równie udanego startu podczas marcowych rozgrywek ogólnopolskiego etapu Olimpiady.