Wyniki etapu okręgowego XXV Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności
24. listopada rozegrany został etap okręgowy XXV Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Reprezentujący naszą szkołę uczniowie klasy 5PTs – Kamila Musiał, Martyna Tęcza i Michał Samborski zakwalifikowali się do udziału w etapie centralnym Olimpiady.
W etapie okręgowym Olimpiady wzięło udział 235 uczniów z całej Polski, którzy pomyślnie przeszli eliminacje szkolne i zostali dopuszczeni do kolejnych rozgrywek. Podczas konkursu uczestnicy rozwiązywali test wiedzy zawodowej obejmujący zagadnienia z zakresu produkcji i kontroli jakości wyrobów spożywczych a także podstaw ekonomii i przedsiębiorczości.
Z tym wymagającym zadaniem dobrze poradziło sobie 153 uczniów z 51 szkół. Zgodnie z opublikowaną w ostatnich dniach decyzją Komitetu Głównego z siedzibą w Poznaniu, zostali oni dopuszczeni do udziału w centralnym, ostatnim już etapie Olimpiady. W tej grupie są również uczniowie naszej szkoły kształcący się w zawodzie technik technologii żywności – Kamila Musiał, Martyna Tęcza i Michał Samborski z klasy 5PTs.
Naszym reprezentantom serdecznie gratulujemy uzyskanych wyników i życzymy równie udanego startu podczas marcowych rozgrywek ogólnopolskiego etapu Olimpiady.