Etap szkolny XXVI Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności
Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności od pierwszych edycji na stałe gości w kalendarzu konkursowym Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle. Jej organizatorem jest Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności, natomiast Komitet Główny ma siedzibę w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
Tegoroczne rozgrywki organizowane są już po raz dwudziesty szósty i tradycyjnie uczniowie naszej szkoły wzięli w nich udział. Etap szkolny Olimpiady odbył się 18. października br. a swoje uczestnictwo w nim zgłosiło 800 uczniów z całej Polski. Zgodnie z opublikowaną dziś decyzją Komitetu Głównego Olimpiady, wśród 251 zawodników, którzy przeszli pomyślnie eliminacje szkolne i zostali zakwalifikowani do udziału w etapie okręgowym Olimpiady są też reprezentanci naszej szkoły. Są to: Julia Dziedzic, Paulina Jaworska i Monika Rak z klasy 5 Tsk oraz Katarzyna Syrek i Jerzy Kasprzycki z klasy 4 Tsk.
Serdecznie gratulujemy pierwszych sukcesów i życzymy równie udanych startów w kolejnych konkursowych rozgrywkach.