W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Etap szkolny Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności

logo Olimpiady Wiedzy o Żywności

            Rozpoczęło się tegoroczne współzawodnictwo w XXIV Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności. Jej organizatorem jest Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności, natomiast Komitet Główny ma siedzibę w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.

            Za nami już etap szkolny Olimpiady i rozgrywki o awans do etapu okręgowego. 21. października br. Do rywalizacji stanęło blisko 800 uczniów z całej Polski. Byli wśród nich również reprezentanci ZSUiS w Jaśle:

uczennice z klasy 4 GTs:

Natalia Baran,

Martyna Bartuś,

Karolina Grasela,

Gabriela Sendra

Katarzyna Ziomek

oraz uczniowie z klasy 4 PTs:

Magdalena Magiera,

Michał Samborski,

Martyna Tęcza

            Jak czytamy w opublikowanym w ostatnich dniach przez Komitet Główny dokumencie, wśród 387 uczniów dopuszczonych do udziału w etapie okręgowym Olimpiady są wszyscy reprezentanci naszej szkoły!

            Serdecznie gratulujemy pierwszych sukcesów i trzymamy kciuki za dalsze udane starty w kolejnych konkursowych rozgrywkach.

{"register":{"columns":[]}}