Etap szkolny Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności
Rozpoczęło się tegoroczne współzawodnictwo w XXIV Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności. Jej organizatorem jest Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności, natomiast Komitet Główny ma siedzibę w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
Za nami już etap szkolny Olimpiady i rozgrywki o awans do etapu okręgowego. 21. października br. Do rywalizacji stanęło blisko 800 uczniów z całej Polski. Byli wśród nich również reprezentanci ZSUiS w Jaśle:
uczennice z klasy 4 GTs:
Natalia Baran,
Martyna Bartuś,
Karolina Grasela,
Gabriela Sendra
Katarzyna Ziomek
oraz uczniowie z klasy 4 PTs:
Magdalena Magiera,
Michał Samborski,
Martyna Tęcza
Jak czytamy w opublikowanym w ostatnich dniach przez Komitet Główny dokumencie, wśród 387 uczniów dopuszczonych do udziału w etapie okręgowym Olimpiady są wszyscy reprezentanci naszej szkoły!
Serdecznie gratulujemy pierwszych sukcesów i trzymamy kciuki za dalsze udane starty w kolejnych konkursowych rozgrywkach.