W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Etap szkolny XXV Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności

logo olimpiady i ZSUiS

            Rozpoczęło się tegoroczne współzawodnictwo w XXV Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności. Jej organizatorem jest Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności, natomiast Komitet Główny ma siedzibę w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.

            Etap szkolny Olimpiady i rozgrywki o awans do etapu okręgowego już za nami. Do konkursu, który odbył się 20. października br., zgłosiła się rekordowa liczba 1188 uczniów z 80-ciu szkół z całej Polski.

            Jak czytamy w opublikowanym w ostatnich dniach przez Komitet Główny dokumencie, wśród 235 uczniów, którzy pomyślnie przeszli eliminacje szkolne i zostali dopuszczeni do udziału w etapie okręgowym Olimpiady są też reprezentanci naszej szkoły – to Kamila Musiał, Martyna Tęcza i Michał Samborski z klasy 5PTs.

            Serdecznie gratulujemy pierwszych sukcesów i trzymamy kciuki za dalsze udane starty w kolejnych konkursowych rozgrywkach.

{"register":{"columns":[]}}