Etap szkolny XXV Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności
Rozpoczęło się tegoroczne współzawodnictwo w XXV Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności. Jej organizatorem jest Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności, natomiast Komitet Główny ma siedzibę w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
Etap szkolny Olimpiady i rozgrywki o awans do etapu okręgowego już za nami. Do konkursu, który odbył się 20. października br., zgłosiła się rekordowa liczba 1188 uczniów z 80-ciu szkół z całej Polski.
Jak czytamy w opublikowanym w ostatnich dniach przez Komitet Główny dokumencie, wśród 235 uczniów, którzy pomyślnie przeszli eliminacje szkolne i zostali dopuszczeni do udziału w etapie okręgowym Olimpiady są też reprezentanci naszej szkoły – to Kamila Musiał, Martyna Tęcza i Michał Samborski z klasy 5PTs.
Serdecznie gratulujemy pierwszych sukcesów i trzymamy kciuki za dalsze udane starty w kolejnych konkursowych rozgrywkach.