Grupa 0B w Kulinarnym Poddaszu
30.09.2024
W dniu 30 września, który dla wielu jest zwykłym poniedziałkiem, grupa OB świętowała Dzień Chłopaka w sposób niezwykle oryginalny – odwiedzając Kulinarne Poddasze - Siedlce , gdzie czekały na nich wyzwania godne prawdziwych strażaków. Zaczęło się niewinnie, od testowania smaków soków dozowanych z mini gaśnic
, co było nie lada atrakcją. Wśród egzotycznych smaków, które rozpieszczały podniebienia, znalazł się nawet jadalny kasztan
, który okazał się być prawdziwym zaskoczeniem smakowym. Ekspertką smaku dnia bezapelacyjnie została pani Katarzyna , która z niezwykłą precyzją potrafiła rozpoznać większość z degustowanych soków
. Jej zdolności smakowe były tak imponujące, że niejeden uczestnik podejrzewał ją o posiadanie tajnych notatek
. Ale to był dopiero początek! Po kulinarnej rozgrzewce, uczestnicy przeszli do głównego zadania – gotowania
. W menu znalazła się specjalna sałatka
z węży strażackich, co wywołało salwy śmiechu
i zaciekawienie. Jak można zrobić sałatkę z węża?
Czy to w ogóle jest bezpieczne? Oczywiście, że tak! Węże
okazały się być kreatywnie podanym makaronem
z warzywami, a uczestnicy z zapałem przystąpili do ich "gaszenia" sosem. Następnie przyszedł czas na nadziane bułeczki, które były idealną przekąską na szybko – bo przecież strażak musi być zawsze gotowy do akcji! W międzyczasie, pomiędzy ratowaniem ludzi i świata, wszyscy mieli okazję sprawdzić swoje umiejętności posługiwania się wodą. Niektórzy wykazali się zdolnościami godnymi profesjonalnych strażaków, inni... cóż, powiedzmy, że ich talent leży gdzie indziej. Dzień pełen śmiechu, nauki i niezapomnianych wrażeń dobiegł końca, a uczestnicy wycieczki wrócili do domów z nowymi umiejętnościami i pełnymi brzuchami. Strażacki Dzień Chłopaka w Kulinarnym Poddaszu udowodnił, że gotowanie może być równie ekscytujące co akcja ratunkowa – a czasem nawet bardziej mokre! Rodzice - dziękujemy!
Do obejrzenia szerszej fotorelacji zapraszamy na nasz profil na Facebooku.