W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Realizacja POPŻ PODPROGRAM 2021 – efekty w 2022 roku

Ośrodek Pomocy Społecznej w Wicku z terenu województwa pomorskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Słupsku realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 współfinasowanych z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie styczeń 2022 – październik 2022.

logo banku żywności w Słupsku

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny),
  • mleczne (mleko UHT),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy).

 

Pomoc żywnościowa trafiła do 450 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 9,5 tony żywności;

- 2.225  paczek żywnościowych;

- 0 posiłków.

 

W ramach POPŻ Podprogram 2021 dla 450 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

          • edukacji finansowej - 1 spotkanie dla  2 uczestników
          • żywieniowo dietetycznych -  0 spotkań dla ……. uczestników
          • kulinarnych - 0 spotkań dla ……. uczestników
          • niemarnowania żywności - 0 spotkań dla ……. uczestników
          • innych działań aktywizujących - 0 spotkań dla ……. uczestników
{"register":{"columns":[]}}