Realizacja POPŻ PODPROGRAM 2021 – efekty w 2022 roku
Ośrodek Pomocy Społecznej w Wicku z terenu województwa pomorskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Słupsku realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 współfinasowanych z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie styczeń 2022 – październik 2022.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny),
- mleczne (mleko UHT),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały),
- tłuszcze (olej rzepakowy).
Pomoc żywnościowa trafiła do 450 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 9,5 tony żywności;
- 2.225 paczek żywnościowych;
- 0 posiłków.
W ramach POPŻ Podprogram 2021 dla 450 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
-
-
-
-
- edukacji finansowej - 1 spotkanie dla 2 uczestników
- żywieniowo dietetycznych - 0 spotkań dla ……. uczestników
- kulinarnych - 0 spotkań dla ……. uczestników
- niemarnowania żywności - 0 spotkań dla ……. uczestników
- innych działań aktywizujących - 0 spotkań dla ……. uczestników
-
-
-