W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

O projekcie

Projekt jest realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Lubuskie 2020 w części współfinansowanej z EFS. Poddziałanie 8.4.1. Doskonalenie jakości kształcenia zawodowego. Projekt będzie realizowany do 30 czerwca 2022 roku. Wartość projektu ogółem : 8 252 441,56 zł

W projekcie zaplanowano bezpłatną organizację i przeprowadzenie dla uczniów technikum i zasadniczej szkoły zawodowej kursów i szkoleń nadających nowe umiejętności i uprawnienia zawodowe oraz zwiększające szanse na rynku pracy. Dodatkowo uczniowie będę mieli  okazję uczestniczyć w płatnych stażach i praktykach u pracodawców.

W ramach projektu zostaną przeprowadzone następujące kursy i szkolenia :

Technik logistyk

  1. prowadzenie działalności w branży transportowej
  2. operator wózków widłowych i organizacja pracy magazyniera
  3. podstawy prawa transportowego
  4. język zawodowy
  5. symulacje pracy magazynu
  6. wirtualne laboratoria

Technik ekonomista / Technik handlowiec / Sprzedawca

  1. kasjer walutowy z obsługą kasy fiskalnej
  2. kurs e-commerce i marketing internetowy
  3. stan posiadania firmy – bilans
  4. język zawodowy

Technik informatyk

  1. programista
  2. administrator stron internetowych
  3. administrator baz danych
  4. język zawodowy
  5. administrator sieci komputerowych
  6. projektowanie grafiki komputerowej i animacji
  7. Android i IOS - nowoczesne aplikacje mobilne

Technik żywienia i usług gastronomicznych / Technik hotelarstwa / Kucharz

  1. kurs dekorowania potraw ( carving )
  2. kurs dekorowania stołów
  3. język zawodowy
  4. kurs kwalifikacyjny ( I i II stopnia ) – kelner
  5. kurs kwalifikacyjny ( I i II stopnia ) – barman
  6. kurs kwalifikacyjny ( I i II stopnia ) – barista
  7. sommelier
  8. magia aromatów w przemyśle spożywczym
  9. dietetyk
  10. animator czasu wolnego
  11. animator sportu i rekreacji
  12. pilotaż i przewodnictwo
  13. rezydent turystyczny
  14. obsługa programów hotelowych
  15. zasady higieny w technologii żywności
  16. warsztaty gastronomiczne SLOW FOOD
  17. warsztaty gastronomiczne FAST FOOD

Kierunki mechaniczne – technikum i zasadnicza szkoła zawodowa

  1. uprawnienia elektryczne
  2. projektowanie CAD 2D i 3D
  3. język zawodowy
  4. spawanie ręczne metodą MAG
  5. projektowanie i obsługa obrabiarek CNC

Dodatkowo

Dodatkowo – uczniowie w zawodzie technik handlowiec, technik logistyk, technik informatyk oraz technik żywienia i usług gastronomicznych będą mieli możliwość zdobycia prawa jazdy kat. B

{"register":{"columns":[]}}