W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Dodatkowo, korzystanie z naszej witryny oznacza akceptację przez Państwa klauzuli przetwarzania danych osobowych udostępnionych drogą elektroniczną.
Powrót

Warsztaty POPŻ Podprogram 2021 Plus "Jak ograniczyć marnowanie żywności w praktyce?"

Baner warsztaty POPŻ 2021 plus

Bank Żywmości w Olsztynie w ramach działań towarzyszących POPŻ Podprogram 2021 Plus zorganizował warsztaty, które odbędą się  w dniu 1.09.2023 o godz. 12:00-13:30
w Mrągowie przy ulicy Królewiecka 34,

Temat warsztatu: "Jak ograniczyć marnowanie żywności w praktyce?"
Prowadząca: Michalina Jakubowska

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmocnienie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:

- Podniesienie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu ograniczania marnowania żywności
- Zwiększenie umiejętności prawidłowej segregacji produktów w lodówce w celu wydłużenia ich "życia"
- Nabycie/utrwalenie umiejętności rozróżniania dwóch określeń terminów ważności (''należy spożyć do" oraz "najlepiej spożyć przed"), aby nie wyrzucać produktów, które można jeszcze bezpiecznie zjeść

Poprzez udział w warsztacie uczestnicy mają szansę m.in.:

- zdobyć umiejętności prawidłowego gospodarowania produktami spożywczymi
- zdobyć wędzę na temat ograniczenia marnowania żywności

BANER POPŻ PLUS

{"register":{"columns":[]}}